Rinichiul - un organ aproape de neînlocuit!

                                      Dializa Scurta introducere

Ghidul Pacientului Hemodializat.pdf

Ghidul Pacientului Dializat Peritoneal.pdf

 

 

 

 

 

 

 

Rinichii umani sunt mici minuni biologice cu un design fascinant, care îndeplinesc o funcţie vitală. Incapacitatea acestor organe gemene de a funcţiona pentru o perioadă semnificativă, vă poate pune viaţa în pericol.

Insuficienţa renală cronică este un sindrom cronic progresiv, cu etiologie multiplă, caracterizat fiziopatologic prin incapacitatea rinichilor de a-şi exercita normal funcţiile.

Tratarea pacienţilor renali a devenit o poveste de succes doar in ultimii ani, după ce hemodializa a devenit un tratament de rutină în anii 1960. Acum, cu ajutorul perfecţionării tehnicii, dializa garantează o bună calitate a vieţii şi o speranţă de viaţă mai lungă pentru un număr tot mai mare de pacienţi renali. În paginile următoare, vom explica termenii cei mai importanţi şi vom prezenta informaţii cu privire la subiecte precum rinichii, bolile şi dializa şi vom răspunde la cele mai importante întrebări într-o manieră clară şi concisă. Aici veti gasi explicaţii la întrebări, inclusiv: ce funcţie au rinichii, ce provoacă insuficienţă renală cronică şi ce alternative de tratament există? În plus, vă vom oferi o perspectivă asupra modului în care se realizează dializa.

Serviciitop