Dispozitive conexe

Atunci când funcţiile ficatului se deteriorează, în sânge se acumulează multe substanţe nocive. În plus, pacienţii cu insuficienţă hepatică dezvoltă deseori şi insuficienţă renală. O parte din aceste toxine se pot elimina prin dializa renală iar o altă parte poate fi inlăturată printr-un proces special de separare fracţionată a plasmei si adsorbţie (SFPA). Prin urmare, cea mai eficientă metodă de eliminare a toxinelor din sângele bolnavului este o combinaţie între cele două proceduri (SFPA şi hemodializă), combinaţie care este asigurată de sistemul de terapie Prometheus®.

Tratamente fuctia hepatica1

Scopul principal al tratamentului este de a ajuta pacientul să treacă cu bine de cele mai grele momente ale bolii până când se poate efectua un transplant hepatic cu şanse de reuşită şi de a ajuta regenerarea hepatică.
De asemenea, tratamentul poate fi folosit cu succes şi în cazul unor probleme apărute după transplant, în intoxicaţii, situaţii de deteriorare concomitentă a funcţiilor hepatică si renală, insuficienţa hepatică cronică acutizată (decompensarea cirozei hepatice cronice).  

Maşina de dializă Prometheus® este disponibilă în România în varianta cu modul de heparină. Filtrele speciale utilizate în timpul tratamentului sunt: filtrul de albumină şi cele două coloane de adsorbţie. 

Tratamente fuctia hepatica2

Serviciitop