Glosar de produse si servicii

 Balance

Soluţie pentru dializa peritoneală cu tampon lactat şi cu tehnologie stay●safe prezentată sub forma unei pungi bicamerale. După mixarea conţinutului celor două compartimente, soluţia gata de utilizare are un pH fiziologic şi o cantitate considerabil redusă de produşi de degradare ai glucozei având ca scop conservarea funcţiei membranei peritoneale precum şi funcţia renală reziduală.

BCM – Body Composition Monitor

Bazat pe bioimpedanţă spectroscopică, acest dispozitiv poate fi utilizat pentru a determina nivelul de hiperhidratare la pacienţii dializaţi precum şi statusul nutriţional al acestora prin evaluarea ponderii diverselor tipuri de ţesuturi în alcătuirea organismului.

biBag

Bicarbonat concentrat uscat pentru producerea online de soluţie concentrată de bicarbonat necesară efectuării dializei cu bicarbonat utilizând maşinile de dializă Fresenius din seriile 4008 şi 5008

BicaVera 

Soluţie fiziologică pentru dializa peritoneală, prezentată într-un sistem bicameral, prevăzut cu tehnologie stay●safe. După mixarea conţinutului celor două compartimente, soluţia gata de utilizare are un pH fiziologic şi o cantitate considerabil redusă de produşi de degradare ai glucozei având ca scop conservarea funcţiei membranei peritoneale precum şi funcţia renală reziduală, în acelaşi timp realizând o corecţie mai bună a acidozei.

Biofine

Un material fără conţinut PVC, biocompatibil utilizat la producerea pungilor,  tubulaturilor şi a altor componente pentru dializa peritoneală şi terapii acute.

Dializoare clasa Fx

O nouă clasă de dializoare cu o performanţă crescută şi o biocompatibilitate remarcabilă.

Dializor Fresenius Polysulfone

Dializor cu capilare fablicate din Polisulfonă Fresenius

Diasafe plus

Filtre care produc lichid de dializă ultrapur pe parcursul tratamentelor prin hemodializă.

EuCliD – European Clinical Database

Bază de date pentru asigurarea unei dialize de calitate. Aici sunt înregistrate datele de tratament ale pacienţilor fapt ce ne permite o comparare eficientă a calităţii terapiilor de supleere renală din Centrele de Dializă Fresenius NephroCare.

Granudial

Concentrat acid şi bicarbonat sub formă de granule pentru obţinerea soluţiilor concentrate necesare dializei cu bicarbonat.

Helixone

Membrană pentru dializă de înaltă performanţă, din polisulfonă, folosită la fabricarea dializoarelor din  seria Fx.

Hemodializa cardioprotectivă

Terapie integrată prin hemodializă, dezvoltată de Fresenius Medical Care, având ca scop îmbunătăţirea terapiei bolilor cardiovasculare la pacienţii dializaţi.

MultiBic

Soluţie pentru hemo(dia)filtrare sau dializă, având bază tampon bicarbonat, folosită în terapiile acute.

multiFiltrate

Aparat multifuncţional, pentru purificarea extracorporeală a sângelui, folosit în unităţile ATI.

Sistemul de Terapie 5008

Acest sistem de terapie oferă avantaje atât pentru pacienţi cât şi pentru persoanele care le acordă îngrijire de specialitate. Interfaţa sa inovatoare şi  prietenoasă creşte eficienţa preparării aparatului pentru începerea tratamentului iar tratamentul în sine mai sigur, procesarea simplă a datelor fiind garantată.

Sistem ONLINE plus

Un sistem folosit împreună cu aparatele de dializă seria 4008 şi 5008 ce permite efectuarea hemo(dia)filtrării online. Lichidul de substituţie este preparat de către aparatele de dializă prin filtrarea dializantului.

Sterilizare In-Line 

Metodă de sterilizare dezvoltată de Fresenius Medical Care pentru producerea dializoarelor din Polisulfona, unul dintre avantaje fiind acela al indepărtării eventualelor fragmente rezultate în procesul de fabricaţie sau a germenilor distruşi prin sterilizare.

Tehnologia Disc 

Tehnologie unică în care un DISC integrat în sistemul de pungi ghidează pacientul  pe parcursul paşilor esenţiali din timpul Dializei Peritoneale Continue Ambulatorie (DPCA), teoretic eliminând erorile de operare. 

Tehnologie PIN 

Sistem unic, inline, de închidere a extensiei cateterului peritoneal ce elimină riscul contaminării în timpul deconectării de la sistemul de dializă peritoneală.

  

 


 

Serviciitop