Dializa de vacanta

 

 

Holiday Dialysis International (HDI) reprezintă serviciul nostru special prin care oferim tratament prin dializă în toată lumea.

Pacienţii dializaţi au puţine oportunităţi de a merge in vacanţă sau de a se deplasa în interes de afaceri în alte ţări. Fresenius Medical Care vine în întâmpinarea acestei nevoi şi, prin prezenţa sa globală, oferă posibilitatea programării gratuite a şedinţelor de dializă şi efectuarea acestora în centrele sale private sau în alte centre cu care colaborează. Acest program redă mobilitatea pacienţilor dializaţi. 

Fresenius Medical Care oferă de asemenea pacienţilor aflaţi în croaziere acelaşi tratament de calitate cu care sunt obişnuiţi. HDI asigură că maşinile de dializă, dializoarele, staţiile de apă şi celelalte echipamente necesare utilizate pe vas sunt la aceleaşi standarde înalte de calitate ca şi acasă.

Ca urmare a numărului mare de pacienţi hemodializaţi care doresc să călătorească în Insulele Canare, HDI şi-a consolidat prezenţa aici prin semnarea unor contracte de exclusivitate cu trei clinici din Gran Canaria, Fuerteventura şi Lanyarote. Intenţia este de a-şi extinde oferta şi pentru Tenerife. 

„Pentru un pacient care face dializă, ideea de a pleca în vacanţă, în ţară sau în străinătate, poate părea  la început imposibil de pus în practică.

 

Şi totuşi…

Dacă doriţi să plecaţi în vacanţă la mare, la munte, să vizitaţi mănăstirile din nordul Moldovei sau pur şi simplu să vă duceţi în vizită la rude, puteţi face dializa în orice centru din apropiere.

 

Iată mai jos răspunsurile la întrebările pe care probabil şi le pune un pacient dializat când se gândeşte să plece în vacanţă:

 

Cât costă dializa de vacanţă în România?

Este gratuită, la fel ca dializa obişnuită. Tot ce trebuie să faceţi este să solicitaţi în centrul dumneavoastră o scrisoare medicală şi să completaţi o adeziune pentru durata cât veţi face dializa la destinaţia de vacanţă. Asistentul şef din centrul dumneavoastră vă va ajuta cu programarea şedinţelor de dializă în centrul cel mai apropiat de destinaţia de vacanţă.

 

Aş putea oare să plec în străinătate în vacanţă?

Da, puteţi călători şi în străinătate şi face dializă în centrele din ţara unde veţi merge.

 

Cât costă dializa în străinătate?

Răspunsul la această întrebare depinde de ţara de destinaţie. Sunt ţări unde toate centrele acceptă ca plata să se facă cu Cardul european de asigurări de sănătate, eliberat gratuit în România de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, sunt ţări unde pacientul plăteşte integral şedinţele de dializă şi, în fine, sunt ţări în care există ambele tipuri de centre.

 

Cine se ocupă de rezervarea şedinţelor de dializă?

De toate formalităţile pentru rezervare se ocupă Managerul Servicii Pacienţi, prin divizia HolidayDialysis International. Formularele necesare se completează în centrul de dializă, pacientul nu trebuie să facă traduceri şi nici să trimită documente prin curier.

 

Cu cât timp înainte de a pleca trebuie să încep formalităţile de rezervare?

O lună este termenul minim, însă vă sfătuiesc ca îndată ce v-aţi ales destinaţia să începeţi procedura de rezervare, pentru a avea confirmarea acesteia în timp util, astfel încât să vă puteţi organiza călătoria.

 

Cine se ocupă de aranjamentele turistice (transport, cazare etc.)?

Acestea sunt integral responsabilitatea pacientului.

 

Sper că informaţiile furnizate vă sunt utile şi vă vor ajuta să vă planificaţi vacanţa

Dacă aveţi şi alte întrebări, vă voi răspunde cu plăcere!”

 

 

Patient Care Manager

Fresenius Medical Care România

Carmen Pop

Telefon: 0723.550.123


Serviciitop